Ambulante
begeleiding

Pureza Expertisecentrum biedt ambulante begeleiding aan zowel minderjarige als aan jong volwassen vluchtelingen en statushouders. Daarnaast biedt Pureza Expertisecentrum ambulante begeleiding aan minderjarigen waar een cultuur sensitieve individuele begeleiding en/of opvoedondersteuning wordt gevraagd.

Hierbij wordt uitgegaan van de veerkracht die cliënten hebben en wordt een brug gevormd naar het vinden van je eigen weg in de Nederlandse samenleving, zonder daarbij de eigen culturele achtergrond uit het oog te verliezen.

https://pureza-expertisecentrum.nl/wp-content/uploads/2019/09/IMG-20190919-WA0018-002-1280x964.jpg
Ambulante begeleiding wordt ingezet bij jeugdigen waarbij er opvoedingsondersteuning nodig is binnen een interculturele context, bij complexe problematiek, trauma, huiselijk geweld en/of eergerelateerd geweld.
De ambulante begeleiding is erop gericht om minderjarige en jong volwassen (tot 25 jaar) statushouders (hierna te noemen als cliënt) te begeleiden in hun weg naar zelfstandigheid in Nederland. Dit betekent dat zij na een positief afgesloten begeleidings-traject kunnen leven volgens hun eigen plan en duidelijk hebben wat zij in de toekomst willen bereiken en wat daarvoor nodig is. De nieuwe uitdagingen die liggen in de Nederlandse samenleving zijn grotendeels voor de cliënt duidelijk en ze weten hoe ze deze kunnen aangaan.
De ambulante begeleiding richt zich daarbij ook op de motivatie van cliënten die “door de bomen het bos niet meer zien” en daardoor weinig tot geen eigen initiatief tonen of af dreigen af te haken op school, werk en/of inburgering. Middels motivatie technieken waarbij de interculturele gezinscontext waarbinnen deze cliënten functioneren niet uit het oog wordt verloren, wordt de intrinsieke motivatie van de cliënt vergroot.
De ambulant begeleider kan optreden als verbindende factor tussen cliënt en de diverse instanties waar deze mee te maken heeft. De ambulant begeleider verdiept zich in de hoofdlijnen van de andere culturen en kan de belangrijkste waarden, normen, en gebruiken begrijpelijk overbrengen aan andere instanties waarmee de cliënt te maken krijgt.
De ambulant begeleider zet actief en intensief in op het vergroten en versterken van het sociaal netwerk van de cliënt.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Pureza Expertisecentrum

Locatie Heerlen

Putgraaf 3
6411 GT Heerlen

Locatie Roermond

Carmelitessenstraat 2
6041 CA Roermond

Postadres

Hoogstraat 41 B
6102 XS Echt

Pureza Expertisecentrum Social links
We zijn ook op social media te vinden..
PUREZAExpertisecentrum
Contactgegevens
Pureza Expertisecentrum
Bezoekadres

Putgraaf 3
6411 GT Heerlen

Postadres

Hoogstraat 41 B
6102 XS Echt

Pureza Expertisecentrum BV Social links

© 2022 Pureza Expertisecentrum B.V.

© 2019 Pureza Expertisecentrum B.V.

Development & design: advancednet.nl